Tuesday, 24 July 2012

Wedding Card

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Dulu Sarah pernah pot pet kan pasal kad kahwin kat sini.
Tapi tak cerita detail pun pasal kad.


Kad sebelah perempuan

Masa pilih kad punya la macam-macam ragam.
Tapi at last kitorang bersatu jugak pilih kad yang macam tu.

Kitorang buat kad dengan Gedung Kad Kahwin.
Kedai nya terletak kat Puchong Prima.
Macam pernah cerita, yang choose vendor ni makteh dan pakteh tunang Sarah.Diorang choose masa pameran pengantin kat Maju Junction awal tahun ni kalau tak silap.

First, kita komen pasal serice dulu.
Overall Sarah memang suka dengan service mereka.
Layanan and suggestion yang diorang beri memang best tau.
Masa discuss lebih dari diorang punya operation hour pun still di layan mesra.
Nak jumpa lewat pun diorang still boleh tunggu.
Cuma sikit la, kalau call awal pagi Sarah mesti tak dapat nak bercakap dengan designer kad kitorang tu. Masuk lambat katanya.

 First draft dapat lebih kurang 3minggu after discussion.
Main teks memang takde salah ejaan pun.
Cuma Sarah yang banyak tukar itu ini.
Warna pun kelam, ramai yang tak suka.

Second draft, macam yang pernah cerita, tunang Sarah yang rombak balik design.
Dia perbetulkan banyak benda dan terhasil lah seperti yang di atas.
Semua dah puas hati.
Printing ambil masa seminggu sahaja.

Member yang dah dapat kad ni mesti teka theme Sarah pink!
Silap besar.Hehe
Tu light purple dah nak jadi pink.
Boleh la kan.
Tulisan warna turquoise sebab tu theme color kat Ipoh.
Kira adil la kan. Satu kad masukkan theme for both side.

Kad ni saiz 6x12. Dah macam kad raya pun ada.
Tau la kawen lepas raya kan.
Jenis art card UV.
Awalnya kitorang ambil untuk 4 kaler tapi last guna banyak kaler jugak.
Tapi charge pada harga 4 kaler. Siap dapat discount lagi tu.

Kalau dah namanya tempah masa pameran pengantin, mest dapat macam-macam hadiah kan.
Untuk 1000pcs kitorang order, dapat lah 2 bunting, 1000pcs TQ tag, 1000pcs kotak yang comel.
Jimat disitu untuk TQ tag dan kotak (boleh letak telur dalam nya).

Sekarang tengah lipat-lipat kad tak jumpa lagi salah printing.
Hopefully takde la.

Untuk bunting, still under design process.
Sarah guna kan dua doodles yang sangat-sangat comel.
Tempah dengan dua designer yang sangat- sangat berbakat.
Tapi tu cerita nanti after siap bunting eh.

Sarah jemput pada semua readers dan kawan-kawan bloggers ke majlis Sarah.
Seronok kita bertukar cerita selama ni.
Nak jugak jumpa-jumpa.
Drop address kat email Sarah, atharah_kz@yahoo.com.
Nanti boleh la Sarah post kan kad :)

14 comments:

  1. kenapa dekat KL, kad cantik cantik, uhuk.

    ReplyDelete
  2. chntek sgt2.. love ur card dear

    ReplyDelete
  3. sarah.. kita jgn lupa.. hehe

    ReplyDelete
  4. Tengah menunggu draft kad kawen juga ni.. :)

    ReplyDelete
  5. tahniah,dh siap dh pun kad kawen dia..mesti best kan dpt pegang kad kawen sendiri :))

    ReplyDelete
  6. comel kad sarah! FY suka color light purple n turqouise yg sarah pilih

    ReplyDelete
  7. tahniass sayang,,jgn lupe jemput dya kay...email kn alamat lydia424@gmail.com

    ReplyDelete
  8. sarah..nak dtg jugakkkkkkkk..:p

    ReplyDelete
  9. berdebarnya bila kawin pasa raya kan? rasa sekelip mata je..

    comelnya kad jemputan sarah.. suka! suka!

    ReplyDelete
  10. manisnye kad kawin sarah....nk tnye. biasenye org tempah kad kawin berapa bulan sbln kawin ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nn.hehe, blh rs eh kad tu.sarah start discuss betul2 dgn vendor dlm 4bln b4 mjlis.completely siap kad 2 bln b4 majlis.

      Delete
  11. cantiknyaa..jgn lupa bagi dtkt sy

    ReplyDelete
  12. mksd i, manis utk dilihat. thank ya!

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas