Monday, 18 August 2014

Tamat 2nd Trimester Journey & Scan 4D di Seberang Jaya

Assalamulaikum
Salam sejahtera..

Minggu ni dah masuk minggu ke- 29. Maka dah masuk ke fasa yang terakhir.
Alhamdulillah, 2nd trimester kali ni dapat ditempuh dengan tabah.
Puasa pun dapat puasa full.
Tapi still kena ganti yang tahun lepas..Cheq tak sempat nak habis kan 12 hari lagi..
Banyak tu hoii..

2nd trimester kali ni, cuma rasa loya di pagi hari.
Kadang tu macam tak tertahan.
Ikut kan hati sampai je office nak text student cakap class cancel.
Tapi tak sampai hati.
Gigih jugak panjat tangga tingkat 2, loya- loya pun jalankan class jugak.
Sian pulak student nanti, cikgu tak larat diorang plak tertinggal silibus.
Tapi ku tahu...jika text class cancel sure dah melompat macam ape atas katil tu.
Pastu sambung berenang.

Sambung semula cerita pregnancy.
Kali ni tak se'eager' macam masa abang Zharif.
Asyik- asyik nak p scan.
Konon excited nak tahu gender.
Tapi tak nampak pun.
Bila dah besar sikit baru dengan jelas nampak 'pistol' tu.
Jadinya, adik baby dah minggu ke- 28 baru scan 4D.

Kami buat di Klinik Dr. Marina, Jln. Sembilang, Seberang Jaya.

Best sangat buat scan kat klinik ni.
Yang penting price macam berbaloi- baloi.

2 Scan 4D photo + 2 scan 2D photo + 1 CD = RM65.
Macam mula gile.
Sebab masa abang Zharif scan 4D kat Klinik Jamaeton, Sri Kembangan RM100+

Dr. Marina explain satu- satu pasal adik baby.
Adik pulak sama macam abang, tak nak tunjuk muka.
Konon nak buat surprise la tu kot.
Tapi Dr Marina dah expert.
Dia suh mengiring, tekan- tekan gosok- gosok sikit.
Tup, adik baby tunujuk muka.
Subhanallah, comel macam abang.

Alhamdulillah, physically adik baby sihat.
Kalu dulu, ibu macam sukar nak terima, sekarang rasa tak sabar nak gomol- gomol both anak ibu ni.

Semoga keduanya membesar dengan sihat & ceria. Jadi anak soleh.

sian abang main ba-ba-chak sorang-sorang.

Akhirnya, Keluar Juga Dari Mulut Dia

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Kami ni seolah- olah tertakdir untuk jadi pasangan jarak jauh.
Dari masa berkawan (UiTM - UMS), bertunang (Shah Alam - Kuala Terengganu),
berkahwin (Skudai- KL) sampai lah anak satu ni (Penang- KL).

Kalau ikut dah biasa, memang dah terbiasa macam tu.
Zaman- zaman belum kahwin boleh dah abaikan.
Zaman sekarang dan akan datang ni, apa- apa hal uruskan sendiri je.
Malam Jumaat  gerak balik Penang, Sabtu pagi baru sampai.
Ahad malam balik KL semula.
Alhamdulillah, terima kasih suami.
Without miss, walaupun penat badan.

Malam tadi, masa hantar kat bus station, keluar dari mulut dia,
"bila la dapat duduk sekali"......

Soalan macam takde jawapan.

Yang cuma Sarah tahu, before deliver atau sebaik habis cuti bersalin nanti nak duduk sekali.
InsyaAllah..amin.

Before deliver?Hmm, ada lebih kurang 2 bulan setengah lagi perjalanan.
Harap segala urusan dipermudahkan.
Bukan apa, uruskan Zharif sorang- sorang takde masalah.
Cuma risau nanti Zharif buli adik macam mana?
Kurang- kurang ada ayah boleh pantau sikit.
Harap la..