Friday, 12 September 2014

Muhammad Zharif, Anti Hospital.

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Sekejap je masa 'berlari'.
Sangat pantas.
Dalam sedar tak sedar dah 6 bulan jadi regular customer ward 2, HSJ.
2 kali seminggu, nurse pun dah kenal dah Muhammad Zharif ni.
Dari kecik berdukung sampai lah dah berlari.

Dulu- dulu, bila bawak Zharif masuk ward tu dia okay je lagi.
Banyak cakap gelak macam- macam.
Tapi selangkah masuk ke treatment room, terus mencebik muka.
Meraung.
Dah kenal sangat, bilik yang bau semacam ni bilik yang akan buat dia rasa sakit.
Dan, orang yang pakai jaket putih itu, orang yang akan cucuk dia.
yang akan paksa dia baring & buat rasa sakit.

Sekarang, bila bawak masuk ward 2, dia dah mula gelisah.
Semua deria rasa, dengar, lihat dah berfungsi dengan baik.
Dia dah cam. Ni ward! Jap lagi nak kena cucuk!
Kadang, tengah dukung pun tiba- tiba dia mencebik.
Pujuk sikit, hilang la kejap rasa nak nangis dia tu.

Kalau ikut hati, tak kuat nak dengar dia meraung tiap kali kena cucuk.
Tapi ibu kena kuat, insyaAllah Zharif boleh kuat.

Harapnya, makin dia membesar dia tabah & boleh terima hakikat.
Dia penghidap Haemophila A.
Dia kena hati- hati dengan apa yang dia buat.
Sikit bleeding boleh datangkan bahaya pada dia.

Satu hari nanti, bila Zharif dah besar, bila Zharif jumpa blog ni, bila Zharif baca post ni,
ibu nak Zharif tahu,
"kenapa ibu ayah bawak Zharif sini, sebab ibu ayah sayang sangat pada Zharif"

Love u baby, love u so much.

Thursday, 11 September 2014

The Beautiful Eyes

Assalamualaikum
Salam sejahtera..


Now, the only reason I always check the hand-phone just for this picture.


Thank you Allah for his beautiful eyes.
The sadness, depress disappear when staring the eyes.

Love u baby, love u so much.