Tuesday, 2 September 2014

2 Years Is Still Young

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Alhamdulillah summa Alhamdulillah.
31 Ogos 2014, genap 2 tahun usia perkahwinan.
2 years is still young and may more to come.

Kalau ditanya pada husband, apa pencapaian 2 tahun?,
mesti dia nak kata "2 tahun 2 anak"
Kalau macam tu, 3 tahun??

2 tahun, bersama dengan yang tersayang.
Pesan si dia, "bila dah kahwin, sangat mudah nak buat pahala kan, jadi buatla dengan ikhlas"
InsyaAllah!

Tahun ni, awal- awal lagi dah request nak jalan- jalan cameron.
Last pergi pun tahun lepas.
Kali ni konon nak bawak Zharif la.

Tapi kata orang cameron jammed.
So cancel.
Husband drive tanpa hala tuju mulanya, then decide pergi Lumut aje la.
Sampai sana, member suggest pergi la Pangkor!
Tapi pergi tanpa plan dengan barang yang macam- macam, stay kat Lumut aje la.

Hotel dah banyak yang full,
round pekan Lumut tu jumpa hotel budget tapi macam cantik je.
Check in Brezza Hotel, RM 78 je cukup untuk tidur & rehat.
Asalkan bilik & toilet bersih.

Petang bawak anak teruna jalan- jalan kat Lumut waterfront.
Punya la happy, siap jumpa awek main kejar- kejar.
Malam sambung jalan lagi.
Yang best nya stay kat sini, boleh park je kereta depan hotel. pastu jalan je.
Takyah fikir nak drive ape dah.
Esoknya, beli souvenir produk laut sikit, and balik.

Jeles, suka selpie berdua!

Lari-lari, awek kejar!

Susah betul nak statik budak ni.

Love u forever & ever buah hati ibu ayah.


Short  & simple vacation.
Tapi puas hati.
Dan, siapa kata nak berholiday perlu spent duit banyak- banyak.
Tengok pada keadaan & tempat. Percutian budget pun berbaloi.

Monday, 18 August 2014

Tamat 2nd Trimester Journey & Scan 4D di Seberang Jaya

Assalamulaikum
Salam sejahtera..

Minggu ni dah masuk minggu ke- 29. Maka dah masuk ke fasa yang terakhir.
Alhamdulillah, 2nd trimester kali ni dapat ditempuh dengan tabah.
Puasa pun dapat puasa full.
Tapi still kena ganti yang tahun lepas..Cheq tak sempat nak habis kan 12 hari lagi..
Banyak tu hoii..

2nd trimester kali ni, cuma rasa loya di pagi hari.
Kadang tu macam tak tertahan.
Ikut kan hati sampai je office nak text student cakap class cancel.
Tapi tak sampai hati.
Gigih jugak panjat tangga tingkat 2, loya- loya pun jalankan class jugak.
Sian pulak student nanti, cikgu tak larat diorang plak tertinggal silibus.
Tapi ku tahu...jika text class cancel sure dah melompat macam ape atas katil tu.
Pastu sambung berenang.

Sambung semula cerita pregnancy.
Kali ni tak se'eager' macam masa abang Zharif.
Asyik- asyik nak p scan.
Konon excited nak tahu gender.
Tapi tak nampak pun.
Bila dah besar sikit baru dengan jelas nampak 'pistol' tu.
Jadinya, adik baby dah minggu ke- 28 baru scan 4D.

Kami buat di Klinik Dr. Marina, Jln. Sembilang, Seberang Jaya.

Best sangat buat scan kat klinik ni.
Yang penting price macam berbaloi- baloi.

2 Scan 4D photo + 2 scan 2D photo + 1 CD = RM65.
Macam mula gile.
Sebab masa abang Zharif scan 4D kat Klinik Jamaeton, Sri Kembangan RM100+

Dr. Marina explain satu- satu pasal adik baby.
Adik pulak sama macam abang, tak nak tunjuk muka.
Konon nak buat surprise la tu kot.
Tapi Dr Marina dah expert.
Dia suh mengiring, tekan- tekan gosok- gosok sikit.
Tup, adik baby tunujuk muka.
Subhanallah, comel macam abang.

Alhamdulillah, physically adik baby sihat.
Kalu dulu, ibu macam sukar nak terima, sekarang rasa tak sabar nak gomol- gomol both anak ibu ni.

Semoga keduanya membesar dengan sihat & ceria. Jadi anak soleh.

sian abang main ba-ba-chak sorang-sorang.