Wednesday, 23 July 2014

MMR for Muhammad Zharif:: Haemophilia A boy with Egg Allergic

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Cuti hari ni, demi anak tercinta.
Kalau yang lain, boleh skip kejap pagi bawak KK untuk MMR.
Tapi disebabkan masa dia 9months, try bagi telur naik rashes.asyik mengharu je.
So nak cucuk ni tak mau tanggung risiko.
Dia kena inject kat hospital.
Dan admitted for 6hours kat hosp bukit mertajam.

Dia pulak haemophilia A.
Injection bukan IM mcm biasa.
Pulak tu budak ni dah trauma habis dengan nurse, doc, & jarum.
Keras, punya kuat badan dia mengeras taknak kena cucuk.

Tapi lepas nurse cucuk, boleh main macam biasa.
Macam konon takde pape yang jadi.
Adoi la Muhammad Zharif.

Tuesday, 22 July 2014

Eeeeoouww Itu Cat!

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Tadi masa hantar Zharif kat rumah Kak Ita.
Macam biasa dukung dia.
Kita pandang hala rumah Kak Ita, dia pandang belakang.
Perasan kepala dia macam statik aje.
Macam tengah fokus.

Sekali keluar dari mulut dia,
"Eeeeoouuwww"..
Fuhh, lembut je dia sebut..

Ibu pandang belakang, tengok ada satu kucing putih tengah pandang dia jugak.
Eh, ehh..Tadi Zharif panggil kucing tu ke?

Eksitednye ibu bila dengar Zharif panggil kucing.
Patut la bila ajar sebut 'cat' ke ' kucing' ke, buat tak tau je..
Rupanya eeeeoouuwww..
Macam tu eh panggil kucing.

Terima kasih ya Allah untuk perkembangan 12bulan15hari.