Sunday, 22 July 2012

40 Hari Yang Mendebarkan

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Seriously rasa nervous bila betul-betul fikir pasal kehidupan semasa berumahtangga nanti
Debaran menanti 31 Ogos tak lah sangat.
Tapi debaran bila fikir tanggungjawab dan komitmen.

Selalu bermonolog dengan diri sendiri.
Mampukah aku?
Bolehkah aku?
Betul ke nak jadi wife kepada seseorang?

InsyaAllah, harap dengan kesedaran yang ada ini dapat membimbing ke arah yang terbaik.
Belajar dengan kehidupan. Belajar dengan alam.

InsyaAllah. Amin..amin.

27 comments:

  1. betol,betol, dah nk jd isteri dh ujung bulan dpn... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.amin, harap semuanya berjalan lancar.

      Delete
  2. mungkin perasaan ini normal, sebab kila pun rasa camtu gak! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin perasaan nak berubah fasa agaknya.hehe

      Delete
  3. don wori dear. InsyaAllah bila tiba masanya nnt, pasti Allah bg ilham agar sarah dpt uruskn rumahtangga dan suami dgn baik.

    qaseh dulu pun rase was2 gak b4 nikah. selalu je terpikir, kan jd kenyataan ke segala persiapan nikah qaseh tu? hanya doa je dan perbanyakkan bc yassin time tuh agar segala impian cinta kami ke jinjang pelamin...

    sedikit perkongsian dr qaseh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq qaseh share experience.insyaAllah.

      Delete
  4. Replies
    1. harap segalanya dipermudahkan.amin

      Delete
  5. Replies
    1. dah makin dekatkan sharz :)

      Delete
    2. ha'a..semoga semua persiapan awk berjalan lancar.. =)

      Delete
  6. chaiyok..ingat nieh Allah ttpkan..cabaran jd wife lg indah utk dilalui..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kate dugaan untuk dapatkan pahala.insyaAllah :)

      Delete
  7. insyaallah sarah.... boleh jadi isteri yang baik...

    ReplyDelete
  8. dya doakan kite sama2 bljar mnjdi isteri yg solehah..sedangkan lidah lg tergigit..hihih2..jgn lupe bg kad nnti tau..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dya, sarah jemput.dya drop la address pd email sarah.

      Delete
  9. huhu all the best in ur preparation...
    dun worry nnt dh kawen u mcm pandai je smua benda nk buat..hehe
    juz go with the flow..i dlu pn duk pk gak..takut takut..hahha tp dh kawen mcm ikut je ...

    gud luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.sesuaikn diri ikut keadaan eh.hee

      Delete
  10. Kita yg lg 6bln pn dh byk x tpk gtu.sarah blh punya n then yakinla dia jdoh dr allah tuk kita kn ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.tu la kn mcm2 pk kn.bukan ape, tggungjawab makin besar tu nk pegang kn.

      Delete
  11. dear..kuatkn smgt..mari hiburkn msuk contest xseberapa ni

    http://sepetgurl.blogspot.com/2012/07/contest-sempena-anniversary-couple.html

    ReplyDelete
  12. Mesti terfikir2 kan kan?cam takut pon ada..Icka tinggal 4 bulan lagi tapi sekarang dah rasa knerbesan nya yg bercampur kebahagiaan..nerbes bile nak dimiliki seseorg, nerbes takut tak dpt jd isteri terbaik buat suami, tapi bahagia pulak bila bygkan akan hidup serumah dengan org yg di cintai, heeee...anyway good luck untuk preparationnya k...

    ReplyDelete
  13. Insya Allah pasti boleh. chayooooooooook !!

    ReplyDelete
  14. same la kite sarah.. always bermonolog sorang?
    berdebarkan... hurmm.. tp kite hanya bleh berusaha n mencuba y terbaik..
    n berdoa agar kite mampu lakukan... y terbaik

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas