Wednesday, 4 July 2012

Contest: Like, Post & Win RM600* by Shakina Farhan

Assalamualaikum
Salam sejahtera..



Apakah contest tersebut??
.
.
.



Apa yang perlu buat yang nak join contest nie?

Mudah sahaja. Cuma buat satu entry :
 - Tajuk : Contest: Like, Post & Win RM600*
 - Serba sedikit tentang Journey of Bride to Be by Shakina Farhan
 - Serba sedikit tentang contest & hadiah contest
 - Bebas menulis dalam point form ataupun karangan ataupun gambar
 - Nak buat sticky post atau tidak terpulang.

Kenapa saya tertarik dengan Journey of Bride to Be Blog?

Tak tipu kalau nak kata first attraction adalah kerana tuan punya blog.
Tapi bukan Kina tau (err,sorry. ni masa-masa mula jumpa blog).
Jumpa blog ni masa mencari idea untuk majlis pertunangan sendiri.
First entry yang terjumpa Contest "What's Hot is Gettin' Hot" by CST & LRKL
"Eh, macam kenal la yang tulis blog nie"
"Pudin rupanya. Oh, dia ada wedding blog"
"Kawan masa kecik-kecik lah"
Eh, tak. Rupanya blog dia dan pasangan dia.

Masa tu just bookmark sebab belum ada blog sendiri. Jadi silent reader aje la.
Dah ada blog baru jadi public follower.

Journey of Bride to Be ada banyak info menarik yang boleh jadi reference.
Mungkin boleh dikatakan Kina adalah referral untuk B2B.
- Idea glass jar sebagai doorgift pada tetamu pun dah menginspirasikan ramai B2B
- Ada tutorial macam-macam juga macam bantal hantaran, buat postcard menggunakan photoscape.
- Suka idea guest note. 
- Antara yang suggest blog Kina pada B2B yang lain



Congrate Kina.
Hope kita dapat jumpa satu hari nanti :)


Apa hadiah best yang boleh dapat kalau menang?

Yang bertuah ialah:
Kategori Pertama : Satu penyertaan entry paling best
Kategori Kedua   : Satu penyertaan blog paling tinggi referral
Kategori Ketiga   : Tiga penyertaan yang dipilih secara random

Kalau bertuah akan menang 




Kategori Pertama : 1 x Telekung Sulam Imported (worth RM100) + 14 complete pack 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM135) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)

Kategori Kedua : 1 x 14 complete pack of 3D Crest Whitening Advanced Vivid (worth RM125)

Kategori Ketiga : 3 x 7 trial pack of 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM75) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18) 


3D Crest Whitening Professional Effect

- Memutihkan gigi dalam masa 3 hari
- Hasilnya dapat dilihat sepenuhnya dalam masa 20 hari.
-Sangat sesuai untuk bakal pengantin yang perlu sentiasa senyum pada hari bahagia nanti :)


- Tony Moly untuk bibir yang cantik menawan, seksi.
-Sangat sesuai di gunakan dalam keadaan yang panas dan boleh menyebabkan kekeringan pada bibir

Menarik bukan?
Apa lagi. Jom join beramai-ramai.
Cepat sebelum terlambat.

Date line adalah 4 July - 10 July 2012.
Sangat sekejap.
Tapi Kina ada alasan sendiri.
Katanya, kalau lama pun mesti buat entry dekat-dekat dateline.
Lagi pun, ini untuk memudahkan urusan Kina sebelum dia bersalin:)








8 comments:

  1. semoga berjaya cik sarah!

    ReplyDelete
  2. gudluck dear and all the best :)

    ReplyDelete
  3. hahaha..pudin dah lama xmenulis..die plak jadi silent reader..:P
    all the best sarah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.amin2.agak2 ada chance tak eh,hee

      Delete
  4. bestnyer entry mesti menang nih..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin2.siapa tak nak menang kan.hehe

      Delete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas