Tuesday, 3 July 2012

Perihal Kad Kahwin

Assalamulaikum
Salam sejahtera..

Kad kahwin dah selamat terima di tangan.
Awal tak lagi dua bulan dah siap kad?
Sebenarnya tak expect pon kad siap secepat ni.

Untuk pilih vendor kad kahwin, kitorang memang tak susah-susah pun nak pilih siapa.
Yang uruskn pada awal nya adalah makteh dan pakteh en tunang.
Yang suggest kedai adalah maksu en tunang.
Terima Auntie, Uncle.

Next, first time pergi ke kedai pun dengan makteh dan pakteh syafiq.
Dan adik Sarah jugak.
Sangat-sangat pening nak choose yang macam mana.
Sebab kitorang takde plan pun nak design apa.
Kalau ada pun mana yang Sarah nak si dia tak minat pulak.
Balik dengan tangan kosong tp dapat sikit gambaran.

Second discussion, Sarah dengan en tunang masa ni dah ada gambaran awal.
Kata-kata pada kad dan doa, en tunang yang finalize kan.
Sampai kedai just choose untuk design dan finalize kan template.
Macam biasa lagi, en tunang yang finalize kan nak corak yang mana.

Dapat first draft, tunggu dalam masa 3 minggu.
Suka. Sebab takde salah ejaan pun.
Cuma kami kurang berkenan dengan warna nya.

Second draft, en tunang sanggup spend masa yang sangat lama dekat kedai.
Sarah takde pon.
Hehe.
Dia la yang pilih warna.
Pilih nak letak corak yang dah pilih awal tu nak letak kat mana.
Beberapa correction yang Sarah dah highlightkan dia jugak tolong betulkan.
Map pun dia yang uruskan untuk letak objek macam-macam.

Dan hasilnya kami dan keluarga kami suka!
Dah siap print mama dan ayah en tunang yang ambik kan.

Phuuuhhh..
Overall kad kahwin diuruskan oleh en tunang dan keluarganya.
Terima kasih awak, mama, ayah, maksu, makteh dan pakteh en tunang.

17 comments:

  1. moga segalany d permudahkn ya sis.. amin..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.harapan nya mcm tu la.
      tq kyra :)

      Delete
  2. bgs la vendor tu,awal siapkan kad kawen..nnt takde la tergesa2 kan :))

    mesti happy gila tgk nama sendiri dekat kad kawen kan.. hehehe.. selalunya tgk kad org lain je ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saila, aah.terharu kot nama sendiri pada kad tu.mcm tak percaya pon ada.

      Delete
  3. semoga semuanye berjln lancar n dipermudahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. chee, sama2 menghitung hari. masa berjalan pun xsedar dah semakin dekat kn.

      Delete
  4. selmat bakal mnjdi isteri ya..jgn lupa djemput ya..salam sayang n dya sudah follower awk iyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnx dya..
      jemput la dtg.drop address kt email.nnt sarah post kan kad.

      Delete
  5. semoga semuanya berjalan lancar

    ReplyDelete
  6. msti cun kan??

    p/s: brg tak dpt lg ea.. chck td dah ada kat sana tp lom deliver =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sendiri rasa puas hati gak.hehe
      belum lagi rasanya.nnti kalau dah sampai,akan inform yui ya.

      Delete
  7. salam dear. qaseh singgah sini, ex-b2b kedah.

    semoga segala perancangan perkahwinan berjalan lancar. Qaseh anjurkan 1st giveaway. Jom join. Hadiah apa? hehehehe customize guestbook dan 10 paper latern pelbagai warna. tarikh tutup 31 julai 2012.

    http://qasehfariza.blogspot.com/2012/07/my-1st-giveaway-contest.html

    selamat berkenalan.

    ReplyDelete
  8. ecah hari tu lagi la...3 or 4 bulan sebelum dah siap..hahaha

    ReplyDelete
  9. sarahh,...wahh terharuunyrr,.....
    rakan sebilik dlu kejut bgun tido sama2 skrg dah nak kawennn,..
    btw nak kad kawen too,.. iAllah klu pegi pun, pegi yg belah sypq punya :)

    -myna-

    ReplyDelete
    Replies
    1. myna, awat letak nama faby dan panda.mana cek kenai.
      haha, mn boleh, kena p both side r.

      Delete
  10. haha! erkk,.both side ka,..kena tgok schdule takut busy la kakk,...

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas