Sunday, 22 July 2012

Kau Pandai Masak Tak?

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Fuhh..mak tunang Sarah tak pernah tanya soalan macam tu.
Tapi makcik tunang selalu tanya.

"Sarah pandai masak ape?"
Hmm, ntah la.tak pandai..

"Ok la kalau tak pandai, tapi paling suka masak ape?"
Auntie,Sarah sangat jarang masak. Tak tahu masak pun..

Takutkan bila kena tanya macam tu.
Lepas kahwin nanti mest kena uji agaknya.
Nasiblah.

Cuma yang pasti, Sarah akan masak juga bila kahwin nanti.
Tak sanggup bagi suami sentiasa makan air tangan makcik2, pakcik2, mamak2 yang tak kenal.
Impian dan harapan.
Lagipun tunang dah cakap dia tak suka makan luar.
Tahan je la saya masak apa ya.:D

Eh, tapi semalam buka puasa Sarah masak juga.

Soto yang masih perlu diimprovekan. Okay la untuk first time buat.Ada rasa juga:)


13 comments:

  1. saya pun xpandai masak...
    penah cita2 nk kawen ngn chef... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana, best kot dpt kawen dgn chef.haha, hari2 makan sedap.

      Delete
    2. 2 laa pasal...
      tp bukan jodoh... xpe lah.. kena jd sendiri kot...

      Delete
  2. keep it up yunk!! jgn lupa beli buku resipi. sama2 tambah skill memasak yok! hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, mesti kena improvekan jugak kan, bie :)

      Delete
  3. Kira pandailah tu Sarah boleh buat Soto. hehehe....Tak pandai masak takpe boleh belajar kan. Lama2 masak mesti pandai =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. target setahun lepas kawen nk jd tahap pro.lama tak ambik masa.hehe

      Delete
  4. Replies
    1. sarah, saya budak baru belajar.hehe

      Delete
  5. pandailah tu masak.... dah boleh masak soto...

    ReplyDelete
  6. Hehehe..kite sama, tak pandai masak...tapi saya suka kacau org masak sambil2 belajar memasak...tak sabar nak masak untuk suami nih..hehehe

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas