Thursday, 31 October 2013

Zharif Kena Dera?

Assalamualaikum
Salam sejahtera..







Serba- salah dibuatnya.
Dia semakin membesar, semakin banyak dia nak explore, nak belajar.
Nak belajar merasa, belajar memegang.
Sebab tu kena buka juga sarung tangan.
Macam mana nak pegang toys kalau pakai sarung tangan.
Tak feel la.
Last-last tercampak masuk bawah kerusi je toy tu.

Sudah nya, pagi tadi isytihar perang dengan Zharif.
Yeay, Ibu Vs Zharif..siapa lagi kuat?
Dan..ibu menang.
Berjaya potong kuku Zharif.
Tu pun banyak main tarik tali.

First time potong kuku Zharif.
Selama ni tak berani.
Tunggu si pemotong kuku Zharif balik weekend baru buat.
Tapi takpe dah, ibu dah boleh buat.
Lepas ni kita main tarik tali lagi ya nak?

Terus membesar dengan sihat anak soleh Muhammad Zharif.

12 comments:

  1. dia yg dera diri sendiri... xmau bg ibu potong kuku ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi dia macam tak pedih pun.masa mandi rilex je.kite kena pun dah rasa pedih.

      Delete
  2. nie mesti kes kuku panjang..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuku baby kan cepat panjang+ tajam.tu la jd nya

      Delete
  3. singgah menabung blog sarah..:)

    ReplyDelete
  4. hihi.. ingt betul2 didera td..minta jauhla..

    ReplyDelete
  5. time die tido la potongkan.. tqah pon kdg xsmpt nk potong.. huhu.. weekend ritu luka skit pp rayyan

    ReplyDelete
  6. haha.kes kuku panjang la ni..dya pn risau kalo anak dok garu2.kuku dorg dh la cepat panjang.2 3 hari kena potong..dya slalu potong kuku insyirah time dia tido.aman je nk potong.x yah perang2.haha

    ReplyDelete
  7. @dya @tiqah..macam mana la nk potong time tdo.zharif bilik dah gelap baru dy tdo kalau weekdays.siang2 kite keje plak kan.

    ReplyDelete
  8. ingat kan btl2 kena dera td..huhuhuhu! baby mcm tu la nk membesar..hehehehe..tp mmg la,part potong kuku baby palingggg takut..huhuhu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut kena isi. dia bukan tau ape.dah berdarah pun bawak masuk mulut gak.

      Delete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas