Saturday, 14 September 2013

Klinik Gigi Dr. Pinky

Assalamualaikum
Salam Sejatera..

Dah tak ingat rasa nya bila last sekali g klinik gigi dengan intention nak 'proses' gigi.
Yela, kalau setakat check tu last sekali masa pregnant ari tu.
Punya la detailkan,pregnant bawak budak kat perut pun, gigi kena check gak.

Hari tu masa pregnant, ntah kurang kalsium kot.
Tengah duk sidai baju tiba rasa 'eh,ape benda macam keras-keras dalam mulut'
Sekali keluar 'aiya, serpihan gigi'.
Rasa-rasa dengan lidah 'laa, gigi dah pecah!'

Gigi yang sama gak dulu rasanya masa sekolah pernah kena tampal.
Now tampalan tu pun dah crack.

Punya la asyik macam taktau je bila nak tampal balik gigi ni, sampai la bila balik kajang 'wow, ada klinik gigi baru bukak r.depan rumah plak tu.pink gitu!'
Agak was-was gak r mula-mula. Betul ke tak ni.
Semua dinding,singage kaler pink.
Tapi pernah nampak klinik ni ada customer, ada la keyakinan nak pergi.

Masa parents ada kat sini, ambik la kesempatan.
Harus jugak tampal gigi ni. Dah ngilu-ngilu bila makan. Boleh cari gaduh gak kalau gigi dah sakit.

Siap-siap susukan zharif, pastu mak tidurkan dia.
Ajar mak macam mana nak handle susu ebm tu plak, baru g klinik.

Sampai macam semangat. Tapi lepas tu bila kena panggil masuk debar.
Macam nak beranak.hakhak.
Dah lama kot tak 'operasi' gigi.

Yang best, doc perempuan staff 2 orang pun perempuan. So datang sorang pun tak risau.
Mula, doc buang habis tampalan yang lama.
Baru tahu, besar rupanya gigi berlubang tu.
Lepas gerudi-gerudi baru la tampal gigi tu.

Doc baik je explain pasal gigi kita tu.
Apa yang dia buat kat patient dia.
Untuk tampal rm70-rm150 charge ikut macam mana tampal.

Gigi dah takde lubang, tapi sikit-sikit rasa simen still ada lagi!

6 comments:

  1. wah...
    mmg pinky betol... hehe

    ReplyDelete
  2. Dr.ni mesti gila warna pink..haha.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kajang perdana. deretan kedai area kajang perdana.boleh nampak dari jalan besar.

      Delete
  4. As salam..ngat nk g klinik nie..sy duk area kajang perdana gak., ada no tel dier x?Sabtu buka ker?

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas