Monday, 23 September 2013

Cerita Hari Sabtu: Panjat Bukit Bendera!

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Sabtu ari tu tiba husband hint ' first tren bukit bendera 6.30pg'.
Tettt..maksudnya nak bawak jalan r tu.
Sarah kalau bab g jalan-jalan memang always on saje.
Awal pagi tak sanggup nak mandi kan Zharif, lap-lap je tukar diapers, tukar baju terus g pulau.

Sampai je macam sunyi lagi. Sampai curious betul ke ada tren pagi tu.
Tapi syok sebab tak ramai orang. Boleh snap pict dengan bebas.takde orang lalu belakang.

7.30pagi dah terpacak.


Tiket tren dengan mykad rm8 dewasa, rm4 kanak-kanak. Takde mykad rm30.

Dah lamaaa sangat tak naik bukit bendera.
Tren pun dah maju. Laju je naik atas.
Sekali je stop untuk pekerja& penduduk tempatan turun.

Tak sampai atas lagi Zharif dah ek ek ek.
Bagi susu,diam..lapar la tu.

Tak reti nau nak sabar.Nasib bawak bekal. Takde la tak pasal kena menyelak dalam tren.hee


Dari atas boleh nampak seluruh pulau (yeke?ntah la). Pastu berkabus.angin sejukk je.
Zharif pun mula dah ceria.gelak-gelak dah.

Pulau Pinang!

Amboi, rasa nak cubit-cubit je.gerammm

Ni sebelum ek ek sebab ndah ngantuk sangat.

Dah jalan kat atas, lapar. Before naik mana sempat sarapan.
Mujur kat atas ada tempat makan. Kitorang makan dekat dengan muzium burung hantu.
Sadis nya ada beberapa je kedai melayu. yang lain cha ya nun alif
Price okay la. RM5 satu untuk bihun goreng s'pura & char kew teow.

9.30 pagi kitorang dah siap jalan.
Waktu turun tren dah tak selengang waktu naik.
Penuh. Pastu plak masa turun dah macam naik roller coster.
Dengan tren turun laju, pastu orang jerit-jerit.

Sebenarnya nak cakap, jeles ayah conquer bergambar dengan Zharif!

6 comments:

  1. tqah terpaksa limit jalan2 sbb rayyan br baik demam.tu pon g jugak kenduri.. haila...nak g mall..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm pantang sarah dh bwk jln.heee.kjm kan

      Delete
  2. itu laa... gmbr zharif ngn mak dia xde pun... hehehe

    ReplyDelete
  3. Comel sungguh time zharif gelak tu.

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas