Tuesday, 28 May 2013

Oh Bayiku : 8 Months in the Womb

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Minggu ni genap 8 bulan si kecil ni dalam rahim ibu dia.
Syukur..syukur alhamdulillah.

Last week Sarah ada appointment dengan Hosp. Kajang.
Dapat la tengok baby lagi walaupun sekejap aje.
Sempat lagi Sarah minta kat doc tu nak tengok gender.
Tapi pastu doc tu kena marah ngan senior dia kot.
Terus macam takde mood.Huuu

Baby, Alhamdulillah.
Doc kata sihat kat dalam tu.
Setiap organ yang scan tu perimeternya adalah normal.

Few times scan, kepala baby kat bawah aje. tapi bak kata doc baby still ada banyak ruang untuk bergerak.
Start minggu ni, dah mula asyik nak ke toilet.maybe sebab tekanan dari kepala baby tu yang sebab nak terkencing aje. wallahu'alam.

Btw, rasanya kalau ibu-ibu yang takde diabetes takde kot sampai nak kena g hosp awal-awal.
Ni sebab jumpa doc pakar. Untuk buat pantauan kesihatan ibu dengan baby.
Sepatutnya lepas ni kena datang lagi.
Tapi dah nak pindah dah.

Perkembangan ibu pula,
Diabetes still dalam pantauan. Risau gula naik bila makin dah nak dekat ni.
Kaki kadang-kadang juga membengkak waktu malam.tapi tak selalu.
Perut ibu pun dah makin keras-keras.

Doa diberi kesihatan dan kekuatan. Ada lagi 8minggu ke EDD.
Start next week dah berjauhan dengan ayah baby.
Kadang-kadang sedih aje bila teringat akan tinggal sorang.
Dah berbulan berkepit kan.hehe.

Rabbi yassir wala tu'assir.amin.

Minggu lepas balik Ipoh jumpa blanket yang ada hood ni kat UO.
Terasa comel terus grab.





17 comments:

  1. skrg bnyk blanket yang pattern camnie kan.comel jek

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, barang-barang baby sekarang dah makin comel2 aje kan.

      Delete
  2. Insyallah
    .akan sihat n dlm lindungan allah..comeynyeee :) mesti sarah dah xsbr kn tggu...me lama.lagi...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.amin.
      lama nuie tu nanti pejam celik aje dah dekat.hee

      Delete
  3. xlama dahhh..sekejap je masa berlalu kannn...

    ReplyDelete
  4. semoga lancar semuanya...aamiin

    ReplyDelete
  5. baby zura pun dah masuk 8 bulan. comel blanket.

    jo reramai sibukkan diri dekat blog zura. ada wat giveaway untuk baby
    second giveaway from anakpakshaikh.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah zura, bila ada kelapangan insyaAllah sarah join ye.

      Delete
  6. so cute blanket tu..comey2.. InsyaAllah moga di permudahkan yunk..xlama je lagi tu..

    ReplyDelete
  7. happy for sarah :))
    dah la brg2 baby super comel..mesti nak beli semuaaaa..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye saila..rs nak borong mcm2.hehe

      Delete
  8. wahh..x sabar nk tgk bby awk..dh thu gender ke?

    ReplyDelete
  9. kejap je da 8 bulan kan...hihi..comelnye blankettt..tak sabar nak gi bli brg2 baby nti..nk grab jgk la.. :p

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas