Thursday, 16 May 2013

Fenomena

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Hari ni 16 Mei.
Selamat Hari Guru, Mak
Selamat Hari Guru buat semua guru di Malaysia.

Lately rasa banyak fenomena jadi pada diri ni.
Semua macam bad aje.Huhu

Kemalasan.
Kalau duk rumah aje, makin menjadi pulak rasanya.
Siap buat breakfast, kemas- kemas basic things lepas tu dah malas nak buat apa-apa.
Lagi- lagi sekarang heartburn makin kerap.
Pastu mula loya. Ubat nya tidur aje la.
Bukan kejap. Lamaa plak tu.

Alah, next month dah start keje. Dah tak jadi surirumah dah.
Memang takde la dah aktiviti tidur siang ni.

Best dah nak start keje, tapi bila fikir kena berjauhan balik, sob sob.
Sedih. PJJ balik.

Kegemukan
Yela, tengah pregnantkan. Mesti ada naik nye kan.
Baju, seluar tak muat tu perkara biasa la kan.
Cuma, dapat rasa kan tangan ngan jari pun kembang jugak.
Ngee.
Cincin kahwin pun punya payah nak masuk.
Kalau dapat masuk, sampai merah-merah jari nak bagi keluarkan balik.huu
Jam tangan pun tak muat dah.Gemukkan.

Cuma pelik jugak, berat macam susah nak naik aje sekarang ni.
Still maintain 60kg lagi.

Kepanasan
Memang sekarang cuaca tak menentu.
Bukan ibu mengandung je rasa, yang slim-slim pun terasa bahang nya.
Malam pun panas jugak.
Air mandi pun suam-suam aje rasa.

Cuma, bila dah masuk third trimester ni dapat rasa diri makin panas.
Masuk kereta terus nak pasang aircond kuat-kuat.
Berpeluh-peluh dahi ngan ketiak.
Woohaa, saya bukan jenis kuat berpeluh ye.

Last, my baby bump at 29weeks dari jarak dekat.


13 comments:

  1. ha'ah.. mmg panas...
    plus org pregnant mmg panas kan... akak dekat opis ni, 7months.. duk dlm air-cond tp b'peluh2 jgak... kesian dia

    ReplyDelete
  2. memang panas skrg.. tido xpernah selimut..pastu kaki kejang.. nangis tengah malam.. hihihi

    ReplyDelete
  3. tu laaaa..cuaca sekarang bahang aje....sehari 4 kali mandi pon panas jugak..huhu

    ReplyDelete
  4. arghhhh... comelnya perut dia.... :)

    ReplyDelete
  5. hehe. memang rasa bahang pun lately. kipas buka yang paling maximum pun masih juga panas.

    ReplyDelete
  6. betul..skrg ni cuaca panas. ala, comelnya sarah!!!

    ReplyDelete
  7. simptom2 biasa wanita mengandung kan..hihi..tp part panas tu saila pun terasa..tidur mlm mmg x selesa sgt..huhuhu

    ReplyDelete
  8. Sarah dah start keje next month? Keje kat ne? :) alala comelnye perot dah besar.. sekarang mmg musim panas la sarah.. dija pun asik berpeloh je sekarang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat penang dja.huhu, sedih bila pk2 berjauhan semula.

      Delete
  9. alahai comelnya baby bump! :)
    sarah dapat keja mana ni? Shah alam ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nope la myna.keluar dr s.alam.huhu

      Delete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas