Thursday, 28 March 2013

Makan- makan Restoren Bayu Malam, Bagan Lalang

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Last week, Sarah ajak husband jalan- jalan kat area Bagan Lalang.
Dah lama teringin nak jalan kat sini.
Nak tengok sunset la kononnye.
Tapi sampai dah 15minit lagi nak masuk isyak.
Nan hado sunsetnya.Malam dah kottt!

Sampai je terus singgah Surau Bagan Lalang.
Kariah surau ni mesra sangat.
Siap pelawa husband duk makan- makan ngan diorag lagi sementara tunggu Sarah siap solat.

Dah gelap, takde maknanya nak jalan- jalan tengok view pantai dah.
Terus cari tempat makan.
Google aje mana yang best dan murah.
Hehehe, tengah bulan kot. Paham- paham aje la.

Tempat pilihan kitorang, Restoren Bayu Malam- Wak Lan Ikan Bakar & Seafood.
Masa sampai tengah peak. Penuh semua tempat.
Tapi tak lama pun tunggu. Dalam 10minit macam tu dah dapat tempat dah.

Kat sini self service.
Dalam 20minit macam tu dah dapat food.

Menu yang kitorang pilih..


Terubuk bakar cicah dengan kicap : RM14.70
Sotong goreng tepung : RM11.70
Udang sambal : RM13.50
3 gelas air buah 
10pcs otak- otak : RM7
2 pinggan nasi : RM2

Total : RM55.80

Husband suka sangat kot. 
Semua dia perabih kan. Sarah tak makan banyak. Takut terkeluar balik nanti:(
Overall semua best & sedap!
Berbaloi harga dan rasa. Puas hati.

*Sekarang tak boleh nak makan sampai over macam zaman dulu kala. 
Perut tak dapat tampung dah.Sobs


10 comments:

  1. Kat situ mmg murah..ramai org mkn kt kedai nie..

    ana pn selalu g sini jugak..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, review tmpt lain mcm mahal sikit.bergantung pd location kot.yg betul2 atas air tu mhl skit kot.

      Delete
  2. terliuq dh tgk gamba sarah ni *lapairliur*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh ngeh.terpublish awal pagi plak.hehe

      Delete
  3. kunjungan balas dn follow balik sini yer 172. Happy blogging

    ReplyDelete
  4. kte preggy ni mmg xlalu mkn seafood..tomyam xleh msuk kt tekak da dr awl hgga skunk..huhu..due ble sarah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm minggu etiga july mcm tu la.hehe

      Delete
  5. Syafiq mmg suka makan2 kan? sama la tu dgn abg fahmi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak zana.kalau last time kat sabah kak zana ada jumpa dy, sekarang ni mesti terkejut.dah naik sgt.haha.lepas kawen lagi menjadi2.

      Delete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas