Tuesday, 12 June 2012

Pada Awalnya Saya Mahukan Ini..

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Saya mahukan Shawl Shasmeen Sakura.

Kredit Foto: Radiusite 

Sangat manis kan tudung dari Radiusite ni.
Sarah suka pada design nya yang simple tapi menarik.
Memang awal2 dah plan untuk nikah nak pakai tudung ni sahaja.
Sebabnya, baju nikah nanti dah memang sangat heavy.
So, nak pakai yang simple2 sahaja.
Tak nak pakai veil pun.

Tapi idea tu ditentang habis-habisan oleh adik.
Katanya pakai tudung je tak nampak seri pengantin.
Konon nak buat degil,
tapi adik menang jugak.

Sebabnya time pergi butik ni hari tu, shawl ni dah habis stok :(
Nak datang lain kali ntah bila nya.
Beli online takut tak match pulak.

So, ini la penggantinya.

Tengokla hasilnya nanti macam mana ya:)

Chiffon silk 60" : RM 38/m x 1 1/2 m.
Border lace plain : RM 78/m x 1/2m



23 comments:

  1. sama la kte..
    nak shawl tu tapi tak pergi2 radiusite..
    hehe

    ReplyDelete
  2. Hee.pergi la.sbb kdg ada yg xde dlm blog tp ada kt butik.

    ReplyDelete
  3. Cantiknya tudung tu. Nanti nak pakai time nikah jugak la.
    Thanks coz share idea. ; )

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantikkan.simple tp nice.kena cepat2 grab sbb cepat je abis.

      Delete
  4. cntik sgt if pkai shawl tu masa nikah...tgok x entry cik mah...kawan cik kawin pkai shawl tu......xsbar nk tgok hasilnya sarah...gud luck...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tgk dah.cantik.tp sarah mybe pakai tudung biasa dgn veil je kot.x tw bila lagi nk g butik tu.hehe

      Delete
  5. nak try pakai shawl fesyen mcm model tu ms nikah nnt menjadi tak eh? :)) saya pun B2B mcm awk jgk :)

    i follow u B2B!

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la cik saila.sarah mcm tak jadi nak pakai.hehe

      Delete
  6. cntik wrna puple tu..soft je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq:)
      pilih kelam kabut je time tu.main ambik je kain tu.

      Delete
  7. CANTIKKKKK....ecah x tgok baju lagi, so xtau berkenan ke x ngn tudung yg WP sediakan...kalo x, nak beli lain laaa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecah.tggl sebulan je lagi nie.hehe, cpat2.kalau x match sempat lagi nak buat nie.

      Delete
  8. wow! tak sabar pulak nak tengok hasilnye..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too.x sbr jugak nk tgk veil sendiri.hehe

      Delete
  9. mane awk beli boarder lave semurah itu? sy tgk kt jakel harga rm150++ semeter....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nn : murah ke tu?border lace plain je dah 78ringgit.tp nasib setengah meter je.yang ada add beads dan macam2 lagi tu yg mhl beratus. tp compare ngn gulati's murah sikit jakel la.

      Delete
  10. nanti dah pakai, jangan lupa update kat blog sarah ni ye.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah. harap2 menjadi la kan.

      Delete
  11. o...rm78 for setengah meter ke? hehe...ok sy tarik balik ptnyaan tu. mahal ek....=)

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas