Wednesday, 11 April 2012

Shopping dengan Parents

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Hye semua. Macam mana dengan cuti semalaya korang?
Sure gunakan sepenuh masa dengan xtvt yang best kan.
Esp pada B2B mesti bershopping sakan.
Me too.

Ari ni agak nya abis satu bandar Segamat Sarah and parents terjah.
Bershopping baju- baju untuk wedding.
Duit pun melayang- layang la jawab nya.

Kitorang keluar rumah awal pagi lagi.
Dalam pukul 8.50 am dah gerak, sampai sedang-sedang la kedai bukak.
Jarak rumah dengan Bandar Segamat dalam 1jam setengah.
Balik rumah dah petang. Flat abis.

First tempat kitorang datang Kedai Kain dan Langsir Seng Hong.
Mana- mana kawan Sarah yang tinggal kat Segamat mesti suggest kedai ni.
Yup, memang murah kedai ni. Kain pun boleh tahan cantik.
Cuma tak jumpa yang berkenan di hati ku.
Grab kain baju melayu untuk my Abah dan adik lelaki yang akan di pakai masa wedding sahaja.

Kain baju melayu(tak sure jenis apa) buy 3meter free 1 meter @Seng Hong.

Lepas tu, kitorang sambung shopping di Nagoya Textiles.
Dapat grab kain untuk majlis bertandang nanti.
My FFIL dah decide theme kat Ipoh Turquoise Blue.
And Sarah mahu kan simple dress macam Cik Puan Lijah seperti disini.
Sempat jugak tnya pada Cik Lijah untuk buat dress tu,
tapi sikit kuciwa sebab tak sempat baca reply email, dah beli kain.
Akibat nya daku beli chiffon plain 4meter walhal untuk buat dress tu perlu 6meter.
Tak tahu masih ada chance lagi tak untuk dapat dress seperti itu.

RM7/ meter satin for the lining dan RM3.8/meter for the chiffon plain.





Then, UtamaTextiles. Berhadapan Nagoya Textiles
Kat sini dapat grab kain for my mum and FPIL.
Memang dah niat dari awal lagi, Sarah mahu hadiah kan something pada insan-insan yang terpenting dan teristimewa bagi kami.
So, Sarah hadiahkan kain pasang.
And Sarah mahu mereka pakai semasa majlis nikah nanti.
Cuma untuk baju melayu Abah tak jumpa kat sini.

Last sekali, Jakel Trading.
Memang dah cakap kat Abah tempat mahal pergi last.
First grab kain baju melayu for my prince.
Untuk matching kan dengan kain yang Sarah beli untuk majlis bertandang.
Jenis kain Valentino xxxx. RM13/meter. Okay la kan.
Dapat jugak baju melayu Abah dekat sini and Sarah jugak dapat grab baju raya.
Hehe, sempat lagi kan.

Keseluruhan hasil shopping di Bandar Segamat.

Abah dah penat. So, balik....
Overall, nak shopping kain kat Segamat pun best jugak sebab banyak kedai kain.
Boleh la compare harga and kualiti.


10 comments:

  1. pergh~
    byk nye kain.... (^_^)
    jahit sendiri?

    ReplyDelete
  2. Shopping sakan utk hari bahgia, takpe...lps tu simpan balik duit. Janji Sarah, Syafiq dan famili puas hati.

    ReplyDelete
  3. wah2...amek nak sume kedai shopping..ecah dah setel shopping baju ntk mak abah...tinggal nk adik2 jek sikit lg...uhuhu...semalam cuti x wt pape..terperuk kt umah..hehe

    ReplyDelete
  4. Diyana: ada yang jahit sendiri n ada gak tempah ni sebab takut tak sempat nak siap kan semua nya. :)
    Kak Zana: InsyaAllah kak. Ni pun memang betul2 buat ape yg underbudget. bukan untuk mewah-mewah pun.

    ReplyDelete
  5. shopping saakn ye Sarah...
    (^_^)

    eh eh, kite tersama la rasa nak buat dress cik lijah tu utk bertandang nanti...=)

    ReplyDelete
  6. spot warna kain nikah qila!! :)

    ReplyDelete
  7. Echah, xpe, time2 cuti macam nie la nak rest kan.ari lain kena pulun kerja.haha
    Nisa, dress cik lijah pakai simple tapi menarik sgt. tu yang memang buat mcm tu. tapi sarah tak tahu lagi dapat buat mcm tu ke tak.yela, kain tak cukup banyak tu.

    ReplyDelete
  8. semalam i pun pergi shopping kain! hehe.. dekat Jakel Shah Alam, ya Allahhhhh mahalnya i baru tau. :/ tapi Alhamdulillah jumpa yang berkenan. hehe..

    mcm murah je kat segamat, nak pergi lah!

    ReplyDelete
  9. salam sarah.slmt berkenalan:)

    ooo b2b mmg banyak kaur duit..kena betul2 bajet kalu x takut ada yg tak terbeli plak..

    murahnya kain kat segamat.asal kat sini mahai sgt

    ReplyDelete
  10. yezza hari cuti=hari menshopping.
    kikiki.selamat menempah baju sarah

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas