Monday, 16 April 2012

Inspirasi kahwin : Baju pengantin lelaki

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Pada mula nya, Sarah ada tiga jenis pakaian pengantin lelaki yang akan dah propose pada my mum dan en tunang.

Baju Tomok
google image jumpa pict dari blog : kisah-cikpuanecha

Tak tahu pun baju pengantin lelaki yang macam ni di panggil baju tomok. 
First time tengok baju ni dalam pict album kahwin kawan.
Husband dia pakai baju ni. Dah tertarik sebab masa tu tak ramai lagi yang pakai baju ni.

Komen en tunang tentang baju ni


Dah confirm la dia tak mahu pakai baju macam ni


Baju Sheikh Muzaffar

google image jumpa di blog : MakNgohSelamoh

Baju ni nampak sama dengan fesyen baju pengantin lelaki yang dah sedia ada. 
Tapi mungkin dah upgrade so nampak lagi ada style.
My en tunang pulak risau pakai baju macam ni nanti kepanasan.

Baju dekat patung kedai



Teruk betul letak nama kan.Haha
Sebab Sarah tak tahu baju ni nama apa.
Snap masa shopping kat Jakel ari tu (sebelum saya jatuh golek-golek kat tangga.Sungguh tak senonoh)
Baju ni nampak smart esp yang pakai tu seorang yang tough.
Weee..
Agak- agak nya baju macam ni sesuai tak nak pakai dengan sampin dan tanjak?Hmmm..





Dan...
Sarah choose BAJU SH MUZAFAR
Sebab my mum dan en tunang pun lebih tertarik pada baju itu.




9 comments:

  1. baju yg no.3 tu, klu xsilap, ritu kat kedai dgr dorg panggil ala2 baju raihan....
    tp yg ni, kain dy tebal sikit laa dr org biasa2 pakai baju raihan tu...

    slalu nya, pengantin yg pkai baju no.3 tu, mmg xpakai sampin & tanjak, just like that je pkai...

    klu temanya simple je, recommended laa, klu grand, better yg mcm sheikh muzaffar tu...
    smart~

    ReplyDelete
  2. Cantik! dekat butik pengantin dkat tmpat sayapun skrg diorg asyik design baju lelaki mcm baju tomok pakai tu. Saya suka baju mcm tomok tu then satu lagi yg panggil Nehru suit (betul ke panggil ni)..kira baju melayu yang jenis berbutang tu. Hehehe....pilih yg terbaik k!

    ReplyDelete
  3. diyana : baju sh muzafar nampak smart kan. tapi takde la sarah nak buat grand pun. biasa2 shj. boleh je kot pakai baju mcm tu jugak.


    Imah: makin dah ramai nampak orang pakai baju tomok ni. hehe, artis pakai cepat je orang ikut.mybe sbb upgrade dari baju melayu biasa kot. nampak baru sikit.

    ReplyDelete
  4. yg last tu cantikkkkkkk!! insyaAllah tunang saya akan pakai baju tu.

    :)

    tapi dia tak tough, aci?

    ReplyDelete
  5. ciksusu :kalau buat baju pengantin tak cantik meh kita lempang laju-laju tailor tu.hehe

    qiela: boleh je kot.tu pendapat sarah je. buta fesyen plak tu.:D

    ReplyDelete
  6. boleh3....
    yg sulam2 tu yg buat dy cantik 2....
    hehehe

    ReplyDelete
  7. kte suke yang ketiga...=)
    tetibe dpt idea untuk tempah je baju kawen ni..hihihi...

    ReplyDelete
  8. blog sy juge perihal pertunangan dan perkahwinan..
    jemput singgah ya.. :)

    http://gulagulapengantin.blogspot.com/

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas