Wednesday, 23 July 2014

MMR for Muhammad Zharif:: Haemophilia A boy with Egg Allergic

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Cuti hari ni, demi anak tercinta.
Kalau yang lain, boleh skip kejap pagi bawak KK untuk MMR.
Tapi disebabkan masa dia 9months, try bagi telur naik rashes.asyik mengharu je.
So nak cucuk ni tak mau tanggung risiko.
Dia kena inject kat hospital.
Dan admitted for 6hours kat hosp bukit mertajam.

Dia pulak haemophilia A.
Injection bukan IM mcm biasa.
Pulak tu budak ni dah trauma habis dengan nurse, doc, & jarum.
Keras, punya kuat badan dia mengeras taknak kena cucuk.

Tapi lepas nurse cucuk, boleh main macam biasa.
Macam konon takde pape yang jadi.
Adoi la Muhammad Zharif.

3 comments:

  1. get well soon sayang aunty yang comel...

    ReplyDelete
  2. budk skrg selalu dgr kena alrgek kan..mm
    harap okeylh kan..

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas