Tuesday, 27 May 2014

Tukar Kerusi Baru La Pulak..

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Zharif start duduk/baring atas kerusi lama aka carrier since kecik lagi.
Dalam 1mon++. Sebab nak travel jauh.
Pegang lama-lama mak yang tak tahan.
So, since tu naik kereta mesti duk dalam carrier SCR7 dia tu.
Dan,lucky to me dia baby yang tak banyak kerenah duk dalam carrier.
Kadang masuk je kereta terus tidur.

Yang best bila pakai carrier, senang nak angkat.
Macam hari tu,dia tido kami nak makan.
So angkat carrier letak atas meja makan.
Dan, makan la kami dengan tenang amat.

Tapi..bila dia dah besar.
Bila dia boring asyik terbaring je.
Bila dia rasa nak duduk pulak dalam kereta.
Bila kereta tengah moving dia nak tengok kat luar...
Dia selalu memberontak.
Bagi toys semua dia campak.
Orang nak duduk tapi kena halang pulak dengan belt carrier.
Geram r.

Badan pun dah tak muat dalam carrier.
Memang patut dah tukar ni.

So,cari punya cari.
Hati mak pak berkenan kat satu carseat ni.
Jumpa kat parkson carnival city.
Walaupun masa test try dia menangis macam apa.

Ambik jugak lah.
Brand : sweetheart
Price : rm399 after less rm359.

Bila dah pasang kat kereta, elok pulak dia dalam tu.
Siap berangan lagi.
Takat tiga hari ni la.
Hopefully jangan ngamuk-ngamuk ye Zharif.
Awak dah jadi bigboss duk belakang.
Mana mampu ibu nak dodoi kan time tengah drive.
Kang lain jadi nya.

Hmmm..sejak zharif duk belakang, tak syok pulak rasanya.
Nak borak susah.
Boring jugak drive takde co pilot kat tepi.

Mana simpan SCR7?
Ramai yang tanya,
buat  masa ni kami tak cadang nak jual.
Since adik baby pulak akan sambung guna hujung tahun ni.
InsyaAllah


Dengan kerusi baru.



Gaya atas kerusi lama.

9 comments:

  1. Replies
    1. pejam celik dah nak setahun dah :)

      Delete
  2. sama laa Darwsy... masuk carrier elok je tido...
    itu hari saje survey2 car seat utk baby dh besar sikit...
    yg menarik hati still sweet cherry jugak.....haha mmg sweet cherry je laa kot pasni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada eh diyana sweet cherry.kitorg survey takde pun.ke sweetheart adik beradik sweet cherry?

      Delete
    2. adik beradik ke x..xtahu plak...
      kite tgok kat jusco je itu hari

      Delete
    3. oo..hari tu tak sempat survey kt jusco pun.jusco terdekat tutup dah.

      Delete
  3. comelnya zharif. saja nak suruh beli car seat baru tu. hihi

    ReplyDelete
  4. Dh nk jadi abg dh...cepat nye masa berlaluuuuu :')

    ReplyDelete
  5. salam kenall..anak saya pulak jenis tak suka pakai carseat. seatbelt pun. huhu agak cemas jugak la bila kat highway atau asik brake2...

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas