Tuesday, 20 May 2014

Dengan Rasmi Tak Pumping Dah

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Sangat-sangat berat nak pilih keputusan ni.
Minggu- minggu lepas still lagi duk usung beg hitam tu pergi office.
Walaupun hakikat nya, pukul 5.30 ptg ada 2 oz je dalam botol.
2oz 2 hari dapat la stok untuk satu hari.
Sobssss..

Dalam keras hati still nak pumping tu,
tetiba terfikir sesuatu..

'Aku pregnant, aku puasa, aku masih pumping untuk abang.
Abang dah depan mata. main dengan aktif, sihat.
Adik tengah membesar dekat dalam, sedang membesar..
Adil ke mak ni??'

Husband cakap, tak adil sangat!

Minggu ni buat keputusan untuk tak usung dah beg tu.
Cukup lah abang ngempeng pagi-pagi sebelum ibu pergi kerja.
Malam-malam lepas maghrib pun ngempeng lagi.
Cukup lah untuk abang lepaskan kerinduannya pada sumber minuman since kecik lagi.

Tengah malam dia akan bangun pukul 12 & 3pagi.
Dah memang timing dah kot.
Tapi kalau masa tu ngempeng direct memang tak cukup.
Gelisah amat nak tido.
FM jugak baru lena.

Sekarang senang je.
Siap-siap kan air masak 2 botol tepi tilam + sukat susu siap-siap dalam bekas susu tu.
Nanti dia mintak campur je.
Tak gigih mak nak bangun tengah malam g dapur.

Harap ada rezeki untuk adik nanti.
Boleh abang tumpang sekaki.
InsyaAllah amin.




2 comments:

  1. In Shaa Allah, mudah2an, amin...

    ReplyDelete
  2. Take care sarah. Tak pe abang zarif paham. Diakan sayang adikkan ♡

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas