Thursday, 11 April 2013

Dera Anak Ke?

Assalamualaikum
Salam sejahtera...

Kalau tengok pict ni apa korang kata?

Kredit: FB Luv Shawl

Orang dera anak ke?
Nampak macam kejam kan.

Tapi bagi kami orang banjar, ni la cara bagi anak tidur lena.
Teknik ni namanya pukung.
Mak memang buat macam ni kat adik- adik.
Fuhhh, lena aje diorang tidur.

Jadi, kalau nampak orang tidurkan anak macam ni jangan ingat mendera pulak ye.

6 comments:

  1. baby tu duduk tido duduk ke Sarah?

    ReplyDelete
  2. mungkin lena sebab tengok kedudukan baby tu...macam dalam perut kita kan. mestilah lenaaa... hhuhu...cuma mungkin jgn ikan ketat sgt lah dekat leher tu, takut sesak nafas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kila, dah tak boleh nk jengah blog kila dah :(

      Delete
  3. as salam...BW n terus polow...haaa tu memang cara org banjar..1st time tgk makcik kat kpg wat dulu pun heran gak...tapi la ni...no hal lah...

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas