Saturday, 25 August 2012

Pearl Handbouquet

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

My simple pearl handbouquet.

At last, done my pearl handbouquet.
Combination of purple and pink pearl beads.
Saiz pearl beads yang Sarah gunakan 8mm.
Yang sedang- sedang saja.

Untuk colar, thanks tu Nurin yang sudi share cara untuk buat colar hb.
Sarah gunakan kain organza sahaja.
Untuk tangkai hb pula Sarah guna kan cara Intan Norazam yang guna kan polystyrene tu.
Awal- awal ingat tak nak guna sebab nampak terlalu besar. 
Tapi guna riben sahaja tak dapat nak balut dengan bagus, jadi guna polystyrene lebih mudah. 

Komen untuk diri sendiri, masih ada cacat cela yang boleh di perbaiki.
First time buat, tapi best bila dah siap:)


19 comments:

  1. tahniah~ dah siap dah....
    cantik3 (^_^)

    ReplyDelete
  2. chantekkk sgt sarah...so creative. lepas nikah leh la wat business hb lak. seyes qaseh berkenan...rase cm nak repeat lak majlis nikah qaseh. hehehehe gediks

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq qaseh:)
      qaseh, mesti rindu nk diy mcm2 kan?

      Delete
  3. alhamdullilah..dah jadi dah..hehe..cntik dear :)
    nk dtg kawen nnti boleh ??hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnx ajar nk buat tu.hehe, tp x cantik mcm awak buat la.
      boleh sesangat nak datang. jemput la.sgt dialu-alukan.

      Delete
  4. cantik dari kite punye!! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, xde la.dah tgk sharz pny.cantik la.

      Delete
  5. cantik sgt pink purple.. tahniah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sarah suka hb saila.combine saiz pearl beads tu kecik besar.tak taw la nape sarah lupe nak buat mcm tu padahal dah beli dah saiz kecik.huhu

      Delete
  6. serious cantik. Nana nak buat jugak. tapi tak jumpa pulak kedai yang jual pearl tu. kecewa..... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. nana, sarah beli kat plaza GM, klang. satu ikat manik tu kalau saiz 8mm ni ada dlm 100pcs. rm 3 kalau tak silap sarah.mcm2 saiz lagi ada.

      Delete
  7. boleh x tunjuk mcm mn nak wat colar n pemegang HB tu??

    ReplyDelete
  8. cantik.. cm mn nak wat colar hb tuh?

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas