Wednesday, 3 July 2013

Tempat Baru

Assalamualaikum
Salam sejahtera.

Hari 3 Julai, cukup la sebulan Sarah menjadi warganegeri Pulau Pinang.
Tempat baru, kawasan baru.
Tak pernah terfikir jadi orang utara.

Tapi nak dah kata rezeki kat sini kan.
Syukur.
Act, masa habis belajar hari tu, Sarah diberi pilihan.
Samada, nak di 'posting'kan di UiTM P.Pinang or Pasir Gudang.
Diskus dengan husband, nampaknya dia tak berminat nak pergi Johor.
Tapi sini pun bukan senang dia nak cari  kerja.
PJJ la jawapannya.
Sambil doa satu hari nanti, dapat tinggal sama jugak.

Sedih woo.
Minggu first, tiap malam nangis.
Haa, 'cenge' sangat kan.
Macam tu la.

Cerita pasal kerja plak, kalau dulu kita duk belakang.
Nganga je apa yang lecturer cakap kat depan.
Sekarang, duk depan plak.
Even dah banyak kali buat presentation, tapi few minutes first day ketaq jugak.
Fuhh, nasib la berjaya jugak habis kan lecture.

First day lapor diri ingatkan tak dapat subjek untuk ajar.
Tup tup, dapat jugak.Dapat plak subjek bukan bidang, yang fuhhh nak kena study balik semuanya.
Tapi sebab kan minggu ni last kerja, kerja enjoy-enjoy la
 -sarah apply cuti 2 minggu awal-
Hip hip horey. Jumaat last kerja before long leave.
Baby first, so Sarah ambik 3bulan cuti.
Horrayy lagi.

Tempat kerja baru.

Sekarang, rasa nya tiap-tiap hari tanya baby,
"Baby, bila baby nak keluar"
Nak gomol-gomol.

Last, curi pict dari IG kawan -sori ye myna.hee-
36w of my pregnancy.





6 comments:

  1. yeay~ dah nak cuti dah.....
    lama nya cuti.... best3

    ReplyDelete
  2. xpelah.dh rezeki kat sana kan,minggu pertama mmg nangis.lama2 mst ok.penang byk mkan best! hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe kat mana2 kerja pun sama je, neway take care yer

    ReplyDelete
  4. sarah, perut mcm dah jatuh sikit kan..

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas