Thursday, 9 October 2014

Pregnancy: 36weeks

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Kalau dulu masa Zharif, ada masalah GDM.
Tiap-tiap 2 minggu sekali buat BSP.Ulang alik Klinik.
Kali ni, dah selamat dengan GDM, tapi timbul pulak hal lain.

Masa week 32, doc scan tumbesaran fizikal baby macam lewat 3weeks.
Tapi baby still menunjukkan tumbesaran.
Cuma kecik je la dari yang sepatutnya.
Sampai nurse duk tanya, betul ke bagi tarikh LMP ni?
ayark, tanya sekarang memnag tak ingat dah la.
Tapi macam confirm je.

Tiap- tiap 2 minggu kena jumpa pakar.
Still sekarang dalam pantauan pakar.
Katanya, dah week 36, tapi perut 33cm.
Yang ni pun kadang- kadang rasa berat je nak bawak.

Alhamdulillah, walaupun size macam kecik,
setiap 2 minggu tu berat baby tetap naik dalam 500g.

Start minggu depan dah seminggu sekali check up.
Dan, weekend next week dah boleh balik kampung.
Woohaa, tak menyabar nak balik kampung.
Dengan penuh harapan, sempatlah sampai kampung.
Harap tak jadi macam Zharif, tak sempat nak balik dah terrr kat Seberang Jaya.
Nak jugak tu jadi orang Penang.tapi hidung penyek!

7 comments:

  1. Wahhh..Zharif nak dapat adik dah..Rasa macam sekejap jer berlalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lama lagi jadi abang dah dia.tp masih baby lagi.

      Delete
  2. moga semuanya selamat yer sarah... moga di permudahkan bersalin..

    jijah singgah~

    ReplyDelete
  3. hoho...lama x update blog...last tinggal masa tu zharif baru lahir kot..tup2 zharif nak dpt adik dah..kejapnya masa berlalu...hehe...semoga selamat semuanya sarah!

    ReplyDelete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas