Friday, 14 June 2013

Oh Bayiku : Ibu Sudah Sedia?

Assalamualaikum
Salam sejahtera..

Phuii, lama tak update blog.
Sihat-sihat tak my dearest blogger frens?

Sarah sekarang dah selamat pindah.
Tempat baru, kehidupan baru.
Tapi, berjauhan dengan cik abe tersayam tuh.
Tiap malam leleh je air mata.
Rinduuuu..

Mujur ada adik sorang sudi nak teman sementara tunggu intake degree bulan 9 ni.
Takde la sorang- sorang sangat.

Baby sekarang makin kuat nampaknya.
Sekali bergerak, mengeras perut ibu.
Sesekali terasa jugak yang dinamakan Braxton Hicks tu.
Rasa nya start Jumaat lepas.

Start semalam pulak, dari pinggul ke bawah sebelah kiri ni sakit amat.
Macam mana nak describe sakit tu,
bila duduk nak berdiri balik, terjatuh sikit balik sebab tahan sakit.
Tengah berdiri statik, pastu nak jalan balik pun sama terjatuh sikit sebab nak balancekan badan dengan sakit ni.
Buat-buat gagah je kat office tahan sakit.

Call mak, dia kata kalau dia tu tanda dah dekat sangat.
Cerita dengan officemate pun sama..
Hee, cuak tak?
Cuma tanda lain macam real contraction, bleeding + mucus atau pecah air ketuban tu takde lagi.
Jadi masih boleh rilex kot.
My wish, my doa biarlah baby keluar masa minggu 38 or atleast 36.
Masa tu baby insyaAllah dah kuat.

Btw, Zura n Atie selamat lahirkan baby masing-masing masa minggu 34 macam tu.
Tu yang buat rasa nervous semacam.

Rabbi yassir wa la tu'assir.

8 comments:

  1. Dah nak dekat hari dah sarah. cepat je kan masa berlalu. take care ok. Semoga semuanya dipermudahkan

    ReplyDelete
  2. semoga semuanya selamat ye sarah... ;)

    ReplyDelete
  3. Zura & Atie dah selamat??
    Tahniah both of them... (^_^)

    ReplyDelete
  4. kannnn, zura & atie 34wks. tu yg cam risau je tuuu.. huuuu T________T

    ReplyDelete
  5. aaahlah sarah dah kena bersedia tu.. mana tau baby nak kuar awal

    ReplyDelete
  6. sekarang sarah dah berapa minggu? kena bersiap sedia ye ibu sarah. :)

    Good luck and banyakkan selawat ye syg. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nana:)
      minggu ni dah 35minggu dah.hehe

      Delete

:: Kamu yang mempunyai jejari cantik
:: Sudah baca harap balas